Spring til indhold

10. klasse

Unge i Rudersdal Kommune kan frit vælge det 10. klasses tilbud, de ønsker. Rudersdal Kommune samarbejder med Hillerød Kommune og Lyngby Handelsskole, hvor eleverne er sikret en plads, da kommunen ikke har eget 10. klassetilbud. Skolerne er betalingsfri.

Skoleelever fra Rudersdal Kommune er garanteret en plads på 10. Klasseskolen på Hillerød Ungdomscenter, som er Hillerøds 10. klasseskole. Tilsvarende kan elever vælge 10. klasse på Lyngby Handelsskole, hvor eleven samtidig kommer godt i gang med en erhvervsuddannelse ved at gennemføre Grundforløb 1 på EUX.

Transport

Rudersdal Kommune betaler for transport til 10. klasse for elever, der benytter de to skoler, kommunen samarbejder med. Hvis forældrene benytter sig af det frie skolevalg og vælger at søge plads på en anden skole, betyder det, at eleven ikke har krav på betalt transport. Hverken hvis den valgte skole ligger i egen kommune eller i en anden.

På siden Transport til skole kan du se, hvordan du søger. 

ansøgningsfrist

Du skal søge om skolekort senest den 1. juni 2022. Du kan søge om skolekort efter fristens udløb, men vi kan ikke garantere, at skolekortet kommer frem til skolestart.

Herefter tager det 14 hverdage at behandle en ansøgning om transport.

Tilmeldingen sker på optagelse.dk